Pro všechny rodiče a přátele všech škol, které využívají program SAS, jsme spustili novou službu.

SAS je zkratka pro „Systém Agend pro Školy“ od české společnosti MP-Soft. V rámci tohoto programu mají rodiče k dispozici i on-line žákovskou knížku. Její ruční kontrola ale není pohodlná.

Kdo by v dnešní době nebyl rozmlsaný – všechny elektronické služby nás aktivně nahánějí a snaží se nám usnadnit život tím, že nám informace naservírují až pod nos. Oproti tomu kontrola žákovské, kam se musíte aktivně přihlásit, proklikat a projít několik stránek i několikrát denně, abyste zjistili, že není nic nového… to není to pravé ořechové.

Ale co bychom pro naše děti neudělali? Právě proto chceme vždy a včas vědět, jak si zrovna vedou.

Služba Žákovská poštou (http://www.zakovskapostou.cz) právě toto řeší. Sama za rodiče kontroluje libovolný počet žákovských knížek – konkrétně oznámení na nástěnce a nové známky v klasifikaci.

Pokud došlo ke změně, tak zašle krásný přehled do e-mailu nejen rodiči, ale i dalším členům rodiny. Stačí tak kontrolovat e-mailovou schránku a nic vám neunikne. Součástí přehledu jsou i starší oznámení a známky a v případě klasifikace je rovnou i přiložený přehled čtvrtletních a pololetních průměrů.

Žákovská poštou je nyní funkční pro Základní školu Karla Jeřábka v Roudnici nad Labem. V případě, že SAS využívá i vaše škola a rádi byste službu využívali, tak mě prosím kontaktujte.