To snad ne… nevím jaktože se několik lidí tak zajímavě zmýlí, ale už zase mi přišel e-mail (zhruba pátý za poslední dobu), který jistojistě není SPAMem, ale byl adresován nějaké existující osobě, kterou já však nejsem. Má několik společných rysů s předchozími podobnými špatně adresovanými e-maily, které mě utvrzují v tom, že to není SPAM (tedy nevyžádaná pošta, která typicky informuje např. o pilulkách, které způsobují zvětšení penisu a stejně nefungují). Je opravdu psán individuálně nějakou osobou z nějaké firmy nějaké osobě, pro kterou obsahuje vypracovánu objednávku (či studiji), která je určená právě oné osobě. Přičemž jako SPAM by měla zpráva hodnotu nulovější než nulovou – leda, že by se adresát měl začít zajímat o to, co ta firma, která vlastně píše někomu jinému, dělá.

SPAMy nečtu, viry neotvírám (ani stration na ICQ mě nedostal) a spyware nepěstuju – všemu jsem se zatím zdárně vyhýbal díky svému úsudku. I proto si dovoluji tvrdit, že těchhle pár e-mailů je prachsprostý omyl. Jednou jistá psaní posílala objednávku na koupelnu a spletla si adresu s triker.cz, tentokráte je to však něco jiného.

Text onoho e-mailu:

Dobrý den,

na základě našeho dnešního rozhovoru Vám v příloze zasílám investiční doporučení.

Naše společnost je jedním z největších obchodníků a specialistů na americký kapitálový trh v ČR. Mimo něj samozřejmě sleduje i další významné tituly po celém světě již od roku 1997. V případě dalších informací navštivte, prosím, naše webové stránky www.stockmarket.cz, kde získáte komplexní přehled o naší společnosti i dalších doporučeních. Budete-li mít jakékoliv dotazy, kontaktujte mě prosím bez váhání na níže uvedené telefonní číslo.

S pozdravem

Matoulek Martin
Afin Brokers
603 744 380

Příloha opravdu obsahuje zajímavé investiční doporučení (nebudu se ho držet, ještě bych zbohatl a co potom – koupil bych si rychlé auto, nějaké děvky a umřel bych za dva roky na předávkování heroinem) a vůbec mě překvapuje, že i od tak solidní společnosti by došlo k omylu a byla špatně uvedena adresátova e-mailová adresa. Nu což, rozhodl jsem se ten omyl napravit a odpovědět panu Matoulkovi originálnější formou, protože po těch předchozích omylech mám toho slušně řečeno DOST (pozn. autora – jinak jsem zdravý slušný normálně uvažující člověk, ale toto jsem si neodpustil):

Hezkou noc,

na základě Vašeho e-mailu, celé noci přemýšlení a kapce zdravého rozumu musím konstatovat, že Vaše investiční doporučení jakožto i celý e-mail a jeho informační hodnota je mi k hovnu, neboť jsem o nic nežádal a s nikým jsem nemluvil, proto ono nic těžko mohlo být základem k sepsání Vašeho e-mailu.

Dotazy mám, zajímalo by mě kupříkladu jestli Aštar Ĺ eran se svou flotilou porazí ještírky a která kurva mi včera z lednice snědla poslední kus mého oblíbeného pudinku, avšak obávám se, že v tomto mi nebudete moci být nápomocen jak na Vašem telefonním čísle uvedeném v podpisu e-mailu, ale ani byste mi v těchto otázkách nebyl nápomocen kdybych Vás nahého bičoval na noční louce zalité měsíčním světlem.

Proto Vaši pomoc musím s díky odmítnout a jediné co zbývá je, popřát Vám hezký den (či noc).

S pozdravem
Michal Ĺ evčík

p.s. Nejste první, kdo si můj e-mail takto spletl a rozhodně to není ojedinělé spletení se za poslední týden. Považoval jsem za slušné Vás o tom nějak uvědomit, avšak slušná nudná nic neříkající odpověď mi nepřišla dostatečně záživná. Snad to pochopíte.

Snad to pan Matoulek rozchodí a třeba si napříště rozmyslí psát e-maily panu Urbanovi na alias „hrdlicka“ na mojí doméně. Možná, že je odpověď o něco víc šílenější, než by část mého slušného a spořádaného já za normálních okolností dovolila, ale kapku jsem to při oslavování svých dvacetin přepískl, takže snad mě všichni soudní lidé omluví a naleznou dostatek porozumění. Anebo se radši běžte při pohledu na to, jaká je dnešní mladá generace hrozná, modlit do kostela