Jedním z četných využití PDA je zajisté funkce kalkulátoru. Stejně jako máte základní program pro správu času, místo kterého můžete použít program Pocket Informant, díky čemuž budete moci se svým časem efektivně nakládat tak jednoduše, že se Vám o tom třebas ani nezdálo, tak stejně tak existuje program suplující funkci kalkulátoru, který umí rovněž funkce naprosto nevídané a přitom velice užitečné a nepostradatelné. Mám na mysli program SpaceTime od společnosti Two Stunads, který nabízí přirozený styl zápisu příkladů (včetně volitelného ruského RPN) v propracovaném a logicky skvěle řešeném prostředí. Kromě dalších mnoha neméně důležitých funkcí je zde možnost vykreslovat grafy nejenom ve 2D zobrazení, ale i ve 3D a to i v průběhu času, takže ve zdařilých animacích vidíte, jak graf vypadá s měnící se proměnnou.

 

Již před měsícem byla ohlášena nová verze 2.0, která (podle slibovaných vylepšení) tento program posunuje až k naprosté špičce a těžko bychom hledali podobně mocný a přitom jednoduchý a velice použitelný nástroj. Původně měl program být k dispozici 28. prosince, ten den se datum posunulo na 8. ledna. Den před slibovaným uvolněním této verze byl server s prezentací programu nedostupný, poté se na stránkách změnilo datum vydání hry na leden (nebyl určen přesný den) a není dostupné fĂłrum pro uživatele.

Vzhledem k tomu, že možnosti tohoto kalkulátoru jsou nevídané, nezbývá než doufat, že verze 2.0 bude brzy a bezbolestně uvolněna. Posuďte sami, jaké možnosti zápisu a formátování výsledků nová verze nabízí (nemluvě o novém prostředí, dalších funkcích apod.):